Kérdések és válaszok

A húzórugóval ellátott szekcionált garázskapu szélessége legfeljebb 3,5 m lehet, torziós rugóval szerelt kapu esetében ez a méret pedig akár 6 m is lehet.

A redőnykapuk maximális szélessége 7 m. A nagy szélességű redőnyöket megerősített oldalsó zárakal és szélhoroggal ellátott vezető gumikkal szereljük, így alkalmasak az 1-es szélrégióba történő telepítésre is.

Mindkét típusnak megvannak a maguk előnyei, a tökéletes kapu megtalálása kizárólag Ügyfeleink igényein és költségvetésén múlik. Részletes tájékoztatást telefonon vagy e-mailen keresztül tudnak adni kollégáink.

A szekcionált garázskapu mellett szól, hogy hőszigeteltek, egy 60 cm vastag téglafallal megegyező a hőátbocsátási tényezője. Ideálisak így a fűtött garázsokhoz. A Prestige sorozatban továbbá elérhető a digitális nyomtatás is, amivel bármilyen képet vagy mintát viszont láthat garázskapuján.

A redőnykapuk legnagyobb előnye, hogy rendkívül kicsi a helyigénye, így ideális alacsony mennyezetű garázsokhoz is. Továbbá rendkívül kedvező áron beszerezhetőek, így ideális kis költségvetéshez is.

A garázskapu felszereléséhez (legyen szó redőnykapuról vagy szekcionált kapuról), szakmai ismeretek szükségesek, így telepítő szakember felkeresése ajánlott. Amennyiben nem tudja a lakóhelye környékén ki vállal kapu telepítést, kollégáink telefonon keresztül tudnak tájékoztatást adni.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a garancia kizárólag a szakember által végzett telepítésre érvényes!

Az átlagos garázskapuknál a nyitáskor és záráskor könnyedén beszorulhat a panelok közé az ujjunk. Az ALUTECH kapuk speciális panel kialakítása miatt minimális rés marad csak, így még egy gyermek ujja sem fér be a kapulapok közé.

Az ALUTECH kapuknál minden széria alaptartozéka a becsípődés elleni védelem, így minden esetben védve vannak ügyfeleink.

A szekcionált ajtók panelei külső és belső acéllemezből állnak, amelyek között fűtőtest van. Lehetséges, hogy az acéllemezek nem csatlakoznak egymáshoz. Az acéllemezek kapcsolatának jelenlétét nevezik „hideg hídnak”.

Ennek a megoldásnak azonban van egy oldala is – az acéllemezek szilárd zárt hurkot képeznek. És ez jelentős előnyt hordoz magában – a lerakódás elleni védelmet. Elmagyarázzuk, hogy amikor a kaput süllyesztjük, az alsó panel a felsőre nyomódik, mint egy ék, és ez egy zárt kör, amely nem teszi lehetővé a panellel, hogy terhelés alatt kitáguljon. Ennek a konfigurációnak köszönhetően a panelek alakja stabil marad. Ennek eredményeként a kapuk megőrzik eredeti megjelenésüket, nagy ellenállással vannak rázkódás- és szélterhelésnek, és a kapuk hirtelen bezárásakor a teljes élettartam alatt védettek a lerakódástól. Az ALUTECH kapuk paneleinek éppen ez a kialakítása. Mellesleg, hasonló kivitelű panelt sok európai ajtógyártó használ. És gyártókról beszélünk, ideértve az észak-európai és Skandinávia gyártókat is,

Habár az egyetlen „hideg híd nélküli” panel kissé melegebb, mint a zárt áramkörű panelek, érdemes figyelembe venni, hogy a kapu hőszigetelése komplex mutató. Befolyásolja a szakaszok vastagsága, az anyag és a tömítések kialakítása az ajtó kerülete mentén, az ajtó sűrűsége a nyíláshoz viszonyítva stb.

A Trend kapuknál a vezetőprofilok vastagsága: 1,2 mm, a sarokoszlopok vastagsága: 0,8 mm. Ugyanakkor a Trend kapu keret a piacon a legtartósabb. A szükséges merevségi szintet több technológiai megoldással érik el:

 • Megerősítőkkel ellátott, 2 mm vastagságú sarokkonzolok, amelyeket a sarokoszlop minden 50 cm-jére felszerelnek;
 • A sarokoszlopprofil különleges alakja merevítők;

Egy ilyen integrált megközelítés garantálja a nagy szilárdsági jellemzőket.

A Trend kapuk építésének megbízhatóságát a FÁK és az EU országaiból származó vásárlók tízezrei igazolják, és valódi sikeres üzemeltetési tapasztalatokon alapulnak.

A sötét árnyalatú kapuk beépítését nem javasoljuk az épületek napos oldalára. Közismert tény, hogy a sötét színek “vonzzák” a napot, így ennek eredményeként a sötét felületek sokkal melegebbek. Ez alól a garázskapuk sem jelentenek kivételt, amennyiben tartósan 40 °C vagy annál melegebb van, jelentős hőmérséklet különbség keletkezhet a panelok külső és belső oldalán, ami ronthatja az élettartamot és akár bizonyos részek eldeformálásához is vezethet.

Ha az épület homlokzat képéhez mindenképpen a sötét kapuszín illik, javasoljuk hogy rendeljen kapujához erősítő profilokat. Különösen igaz ez a 3,5 méter feletti szélességgel rendelkező kapukra. A megerősítő profilok akkor is hasznosak lehetnek, ha a kapunk nagy szélterhelésnek van kitéve, de népszerűek azokban régiókban is ahol a környezeti hőmérséklet alacsony, viszont a garázs fűtött.

A kapulap leszakadás elleni védelem a torziós vagy húzórugók leszakadása esetén védi meg a kapulapot a leeséstől. A védelmi mechanizmus eltérő a különböző rugótípusoknál.

A húzórugóknál 2 különböző átmérőjű rugóval van felszerelve a kapunk, összesen 4 darabbal. Ha az egyik rugó eltörik a másik három teherbírása elegendő ahhoz hogy megtartsa a kapulapot, valamint az eltört rugó sem esik ki így a helyéről esetleges sérüléseket okozva.

A torziós rugók esetében, egy speciális racsnis kapcsoló véd a leszakadástól. Ha a rugó megszakad, a tengelykapcsoló azonnal megállítja a rugótengely mozgását, amivel blokkolja a kapulap mozgását is.

Az ALUTECH kapuknál a kapulap leesés elleni védelem alaptartozék, felár felszámítása nélkül jár a húzó,- és torziós rugókkal ellátott kapukhoz is. Az ilyen védelmi mechanizmusok megfelelnek az EN12604 és 12453 európai biztonsági követelményeknek.

A kapuk felszerelése után el kell fogadni őket – hogy értékeljék a szerelők munkáját. Ez utóbb biztosítani fogja a kellemetlen meglepetéseket.

Tevékenységeinek és értékelési kritériumainak a következőknek kell lenniük:

 1. Óvatosan ellenőrizze a kaput  – a fűrészlap és az összes alkatrész felületén nem lehet látható sérülés – karcolások, horpadások, forgácsok.
 2. Kérje meg a szerelőket, hogy mutassák be a kapu teljesítményét  – a kapunak mozognia kell simán és csendesen, elakadás és rángatózás nélkül, mind kézi, akár automatikus vezérléssel. Ellenőrizze a kapu teljesítményét a penge ötszörös „emelése és leeresztése” ciklusának végrehajtásával.
 3. Emelje fel a kaput a nyílás magasságának körülbelül fele és engedje fel . A kapunak ugyanabban a helyzetben kell maradnia. Ha a kapuk automatizáltak – ezeket az ellenőrzés előtt ki kell nyitni – kézi vezérlési módba kell állítani.
 4. Enyhén nyomja meg a tetejét, majd az alsó panelt a kapu külső oldalán . Ügyeljen arra, hogy ne legyenek hézagok a penge és a nyílás között.
 5. Ellenőrizze, hogy eltávolították-e a védőfóliát a panelekről . Ha a kapu beszerelése után a garázsban vagy az épület homlokzatán más befejező munkát terveznek, akkor legkésőbb a kapu felszerelése után 7 nappal távolítsa el a fóliát . Erre valóban szükség van, mivel ezt követően a film annyira szorosan tapad a panelekhez, hogy nyom nélkül eltávolítani gyakorlatilag lehetetlen.
 6. Kapja meg a telepítő csoport képviselőjétől a kapuhoz tartozó dokumentumokat : használati útmutatót és termék útlevelet, valamint a telepítés dátumának feljegyzését és a telepítést elvégző szervezet pecsétjét.
 7. Ellenőrizze az ajtó számát az útlevélben, a terméktáblán szereplő számmal (az ajtó belső oldalán, a második vagy harmadik panelen alul található). A helyesen kitöltött dokumentumok jelentik a kulcsot a telepítő és a gyártó által nyújtott garancia kiterjesztésére a kapunál.
 8. A kapu működése során évente egyszer fel kell hívni a kereskedő képviselőit, hogy végezzék szervizelést  – ez a gyártó által a termékre vállalt garancia fenntartásának előfeltétele. Ezenkívül nem szabad elfelejteni, hogy az időben történő kiszolgálás sokkal olcsóbb, mint a javítás. A kapu kiszolgálását szakképzett szakemberekre kell bízni – az ALUTECH hivatalos képviselői, akik ismerik a kapu kialakításának jellemzőit, és nagy tapasztalattal rendelkeznek a felszerelés és karbantartás területén.

A szekcionált kapuk egyik előnye a nagy hőszigetelés és tömörség, ami lehetővé teszi ezen szerkezetek alkalmazását időjárástól, régiótól és évszaktól függetlenül.

A hideg évszakban azonban a kapu működésének apró jellemzői vannak.

 1. Éjszakai és nappali hőmérsékleti változások esetén jégképződés lehetséges a kapu alsó részén, amikor az olvadékvíz napközben a kapuhoz közel áll, és éjszaka fagyos. Az alsó tömítés károsodásának elkerülése és az elektromos hajtás működésének megszakításainak elkerülése érdekében, amely megpróbálja „megszakítani” a kapu széleit a jégkéregből, a kapu felemelése előtt tanácsos csak néhány percet igénybe venni a jég tisztításához. Használjon nem durva szerszámot, hogy ne sértse meg a tömítések és a szakaszok dekoratív bevonatát.
 2. Ha a kapu beépített kapuval van felszerelve, és ha van sok hó, akkor a szárny kinyitása előtt tanácsos a garázs előtt megszabadítani a helyet. Ez megkönnyíti a kapu kinyitását és meghosszabbítja élettartamát.
 3. Ellenőrizze, hogy nincs-e jég a vezetőkben, azaz a hengerek mozgatásának útján. A helyiség magas páratartalma miatt jég alakulhat ki, amikor a kapu kinyitásakor hideg levegő kerül a garázsba. A kapu munkaképességének és zökkenőmentes működésének megőrzése érdekében a vezetőktől származó jeget nem koptató szerszámmal kell megtisztítani.
 4. Távolítsa el a jég és a hó a kapu alatt. Amikor újra és újra kinyitja a kaput ebben a zónában, kicsi hó- vagy jégréteg képződhet, amely csak az idő múlásával növekszik. Az elektromos meghajtó akadályként érzékeli ezt a jeget. Ez a biztonsági mechanizmus kioldódásához vezet: amikor a kapu érintkezésbe kerül a jéggel, a hajtás kinyitja a kaput, és úgy érzékeli, hogy idegen tárgyakkal érintkezik.
 5. Súlyos havazás esetén a fényt a cellákból is el kell távolítani, hogy elkerüljék a munkájukban fellépő hibákat.

Ezeknek az egyszerű tippeknek a betartása segít megelőzni az ajtóelemek korai kopását vagy hibás működését, miközben csökkenti a működési költségeket.

A nyílás mérése előtt meg kell határozni a tiszta padló szintjét (nulla pont). A legjobb helyzet akkor, ha a kapuk kész padlóval vannak felszerelve a nyílásba. A nyílás minden méretét nullától határozzuk meg.

A nyílást a szoba belsejéből kell megmérnie, mivel a kapu a belső felületére van felszerelve:

A nyílást 3 magasságban (bal szélső, jobb szélső pontokban, középen) és szélességben (a szélső felső, szélsőséges alsó pontokban, középen) mérjük. Kapu megrendelésekor meg kell adnia a nyílás méretének a szélességben és a magasságban a legnagyobb méretét, ezek a távolságok lesznek a jövő kapuja egyedi méretei .
Hangsúlyozzuk, hogy először meg kell adnia a nyílás szélességét, majd a nyílás magasságát mm-ben. Például, ha a nyílás szélessége 3000 mm és magassága 2000 mm, akkor az egyedi ajtóméret 3000 × 2000 mm lesz.

Mérje meg a jumpert is (a szélső bal, a szélső jobb oldali pontokban, a közepén) és az oldalfalakat (a szélső felső, legalacsonyabb pontokban, a közepén). Ebben az esetben azonban egy kapu rendelésekor meg kell adni az egyes paraméterek legkisebb értékét. Felhívjuk figyelmét, hogy a kapu beszereléséhez legalább 100 mm az áthidaló és 125 mm az oldalfalak területére van szükség. Kívánatos, hogy az áthidaló magassága legalább 210 mm legyen, amely lehetővé teszi a kapu optimális felszerelését további margó nélkül, automatizálhatja őket mind a telepítési szakaszban, mind azt követően. Az áthidaló és az oldalsó részeknek mentesnek kell lenniük a kommunikációtól (szellőztetés, víz és fűtés). Ha ezek a követelmények nem teljesülnek az ajtóban, mindenképp mondja el annak a cégnek a képviselőit, ahol a kaput rendelni kívánja.
Az épület szintjein keresztül ellenőriznie kell a nyílás falainak függőleges helyzetét is. Abban az esetben, ha a helyiség ezen felületei a vízszintes vagy függőleges síktól 1,5 mm / m-rel, összesen több mint 5 mm-rel eltérnek, akkor végre kell hajtania a nyílást (link a megfelelő kérdéshez ebben a szakaszban).
Ezek az ajánlások alapvetőek. A nyílás egyedi jellemzőinek és a garázs számára optimális termék kiválasztásának figyelembevétele érdekében javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot az ALUTECH hivatalos képviselőivel a régiójában.

Monitorjaink képernyői fényt bocsátanak ki, és a körülöttünk lévő tárgyak, beleértve a vászonon lévő képet, a rájuk eső fény egy bizonyos spektrumát tükrözik. Az emberi szem eltérően érzékeli a sugárzott és visszavert fényt, amelynek eredményeként ugyanaz a kép a monitoron és a kapun kicsit másképp fog kinézni.

Vannak olyan műszaki szempontok is, amelyek befolyásolják a monitorok színmegjelenítését: egyedi beállítások, képernyő típusa (fényes vagy matt), gyártó. Ne felejtse el, hogy a kép különbözik egy háztartási cikk-áruházban, amikor a televíziók egymás után ugyanazt a műsort sugározzák.

Ezen felül monitorjaink felbontása 72-96 pixel (pontok) hüvelyken van, a nyomtatott kép felbontása pedig 150, 300 vagy annál nagyobb. Kiderül, hogy a monitor pontja sokkal nagyobb, mint a vászoné.

Így ugyanazt a képet a monitoron és az ajtólapon eltérően érzékelhetjük.

A digitális nyomtatás a Prestige kapukon az egyedi dekorációs tulajdonságokon kívül a környezettel szembeni nagy ellenállás és a mechanikai behatások jellemzi.

A digitális nyomtatással rendelkező Prestige szekcionált kapukra általános garancia 2 év.

Az ajtólapon lévő rozsda elleni garancia 10 év.

Az ilyen magas mutatókat jó minőségű és bevált anyagok felhasználásával értük el:

 1. Az előállítás során az európai gyártás kiváló minőségű ultraibolya tintáját használják. A fotopolimerizáció során egy speciális réteget képeznek a szendvicspanel, amelynek köszönhetően a panelt nem szívja fel a tinta, és a kép nagyon hosszú ideig fényes és színes marad.
 2. A speciális lakk megvédi a képet az ultraibolya sugárzásnak. A tesztek azt mutatták, hogy a kép legalább 10 évig él és kontrasztos marad.

Ezenkívül a lakk megvédi a felületet a mechanikai sérülésektől és a környezeti hatásoktól.

Így a Prestige sorozat ajtóinak digitális nyomtatása fényes, emlékezetes kivitelű, kiváló minőségű és tartós.

A Prestige sorozatú szekcionált garázskapukra digitális nyomtatást alkalmaznak.

A digitális nyomtatási technológia lehetővé teszi a panel bevonatát a rajzokkal: S – hullámosítás, M – hullámosodás, L – hullámhossz, mikrohullámú és kazettás paneleknél.

A panel dombornyomásának lehet sima (sima) vagy Woodgrain (faszerű).

A kép maximális minőségének és áttekinthetőségének elérése érdekében az Alutech vállalatcsoport a következő paneleket javasolja a digitális nyomtatáshoz: M – hullámosítás, L – hullámosítás és sima nyomtatás (sima).

A redőnykapuk széles alkalmazási köre a helyigényéből fakad, így kiválóan alkalmazható a technológia garázsokon, bevásárlóközpontokban vagy akár raktárakban is bejáratként és belső válaszfalként. Az ablakokra kerülő hagyományos redőnyökkel szemben a legnagyobb különbség, hogy a kapuk profiljai szélesebb és tartósabb alumíniumból készülnek (19 mm vastag és 77 mm magas), így akár 7 m-es nyílásba is telepíthető.

A redőnyök gyártásának fő anyaga – alumínium szalag – nagy ellenállást biztosít a korróziónak, a légköri csapadéknak, a hőmérsékleti szélsőségeknek, garantálja az szilárdságot, a megbízhatóságot és a környezetbarátságot. A profilok kitöltése kiváló minőségű és egyenletes habokkal, üregek és üregek nélkül megvédi a profilokat az üzem közbeni deformációtól.

Az ALUTECH redőnyökön a festék két rétegből áll, amelyek együttesen mintegy 30 mikronos védőréteget képeznek a profilokon. A bevonat egy alapozásból és a PUR-PA rétegből áll. Az alapozás segíti a festék tapadását az alumíniumra, a poliamid részecskéket tartalmazó PUR-PA zománc réteg, pedig megóvja a karcolásoktól, repedésektől, valamint az UV sugárzástól a színt. A bevonat mintegy 10 évig véd napi használat mellett.

A rugók feszítése előtt ellenőrizze, hogy a racsnis tengelykapcsoló retesze rögzítve van-e egy csapszeggel (huzal, szeg). A rugók meghúzása és az ajtók kiegyensúlyozásának ellenőrzése után távolítsa el a reteszelő rögzítőcsapot.

Ha a racsnis tengelykapcsoló bekapcsolódott a rugók feszítésekor, a retesz kioldásához a rugót el kell fordítani önmagától (a falhoz) olyan szögben, amely elegendő a retesz kioldásához. Engedje el a reteszt a rögzítőcsap furatához a racsnisó konzolban és rögzítse a csappal. Húzza meg a rugókat, ellenőrizze az ajtó egyensúlyát és távolítsa el a csapot.

A rögzítőgyűrűk célja, hogy megakadályozzák a tengely mozgását a tengelye mentén az ajtó működése közben.

A garázskapukon lévő reteszgyűrűk a közbenső tartó mindkét oldalára vannak felszerelve, 1-2 mm távolságra a tartócsapágy belső versenyétől.

Az ipari ajtókon rögzítőgyűrűk vannak felszerelve a közbenső tartó mindkét oldalára, 1-2 mm távolságra a tartócsapágy belső versenyétől. A rögzítőgyűrűk a tartóoszlopokhoz rögzített oldalsó rögzítőkonzolok külső oldalára is felszerelhetők, a csapágykeret tartójától 1-2 mm távolságra.

Az ALUTECH szekcionált ajtók paneleinek vastagsága 45 mm. Garázs- és ipari ajtók gyártásakor ugyanazt a panelt használják.

A mikrokapcsolók, amelyek rugó vagy kábel megszakadása esetén kikapcsolják az elektromos hajtást, az ALUTECH szabvány ipari ajtókészletébe tartoznak, és további árat nem tartalmaznak.

Ha egy ipari ajtót Marantec ömlesztett elektromos meghajtóval szerelnek fel, akkor a racsnis tengelykapcsoló konzoljaira és az alsó konzolokra kábelszakadás-védő szerkezettel mikrokapcsolókat kell felszerelni, amelyek vészhelyzet esetén (rugószakadás, törés vagy a kábel feszültségének csökkentése) kikapcsolják az elektromos hajtást.
A Nice ömlesztett elektromos meghajtó használatakor a mikrokapcsolókat csak az alsó konzolokra kell telepíteni kábelszakadás-védő berendezéssel. Ennek oka a következő. A Nizza ömlesztett villamos hajtás ipari szekcionált ajtókra való felszerelésekor a mikrokapcsolókat nem helyezik el a konzolokon biztonsági ütköző tengelykapcsolóval, mivel a Nizza hajtások funkciója az alkalmazott erő ellenőrzése. Amikor a rugó megszakad, egy racsnis tengelykapcsoló aktiválódik, amely blokkolja a torziós tengelyt, megakadályozva az ajtólap leesését. Ha az alkalmazott erő bizonyos értékét túllépik az ajtólap leengedéséhez, az elektromos hajtás automatikusan kikapcsol.

Az ALUTECH panorámás kapuknál átlátszó akril betéteket használnak a nyílások kitöltésére, amelyek hosszú ideig átlátszóak maradnak.

Az ALUTECH panorámás kapukban használt extrudált plexiüveg szállítója 10 éves garanciát vállal:

 • optikai tulajdonságokon (fényáteresztés 92%);
 • lineáris méretek és névleges vastagságok;
 • fizikai és mechanikai jellemzők, nevezetesen: szakítószilárdság, szakadási nyúlás, ütési szilárdság.

Lш = A + a + b + (A / 3 – 300) + c

Lш – abroncs hossza.

A a nyílás szélessége.

a, b, c – technológiai francia bekezdések.

A profilok kialakítása lehetővé teszi a sérült elemek gyors cseréjét anélkül, hogy a keretet először szétszerelnék a töltés lebontása során. Ezt az üvegezési profilokkal történő rögzítéssel érik el.

A kapu működése során az ingatlanra és az egészségre vonatkozó további biztonsági garanciát fotocellák és jelzőlámpák biztosítanak.

A redőnyök költsége a méretüktől és a beépítés típusától függ; profilok és redőnyök típusai; vezetősínek, színséma és irányítási módszer.

Az ALUTECH redőnyök színpaletta standard és nem szabványos színekre oszlik.

A szokásos virágok előállítása átlagosan 3 munkanap, nem szokásos – 21 munkanap. A szállítási idő azonban a kért szerkezetek számától és a kézbesítés helyétől függően változhat.

A külső és belső használatra szolgáló redőnyök nem különböznek egymástól, és a végső költség a kiválasztott paraméterektől függ: a telepítés típusától, a mérettől, a profil típusától és a doboztól, a színtől és a vezérlő mechanizmustól.

A két típus között az alapvető különbség a telepítés céljában keresendő. A rácsos rendszerek, a hagyományos típusokhoz képest, sokkal nagyobb biztonsági osztályba tartoznak, így fő funkciója az értékeink védelme. A hagyományos redőnyök főleg az időjárási viszonyoktól óvnak meg meg és csak alapszintű behatolás elleni védelemmel rendelkeznek.

A redőnyrácsok a GOST P 52502-2012 szabvány szerint P3-P4 betörés elleni osztályba tartoznak. Ezen kívül létezik egy speciális megoldás is választékunkban, amely P5-ös tanúsítvánnyal rendelkezik, azaz akár egy hurrikánnak is ellenáll.

Igen, az ALUTECH motorokkal lehetséges. A redőnyrácsok automatizálásával, akár egy gombnyomással azonnal nyithatja az összes rácsot, de egyedi programozás is lehetséges, a felhasználó igényeihez igazodva.

A be- és kirakodás kikapcsolt állapotban történő végrehajtása szigorúan tilos . Az áramellátás kikapcsolása a hidraulikus rendszer blokkolásához vezet, amelynek eredményeként a peron nem igazodik a jármű karosszéria magasságbeli különbségeihez, amikor a rakodó elhalad. A kikapcsolt állapotban lévő súlyozott terhelés a berendezés károsodását okozhatja.

Hirtelen áramkimaradás esetén, valamint a peron áramellátásának kikapcsolása után a hidraulikus rendszert manuálisan ki kell nyitni. Ehhez állítsa a vezérlőegység kapcsolóját „I” helyzetbe és nyomja meg az emelőkosár gombot.

Tilos a berakodási és kirakodási műveleteket hajtva végezni a szintező platformon , mivel ez a berendezés meghibásodásához vezethet.

Az SL (billenőnyelv) és TL ( teleszkópos rámpanyelv) modellek közötti fő különbség a rámpahosszabbító mechanizmusban keresendő.

A billenőnyelves technológia működése a következő: a kezelőgomb lenyomva tartásakor az elektrohidraulikus rendszer a legmagasabb pozícióba emeli a rámpakiegyenlítőt, és automatikusan átbillenti a rámpanyelvet. Ezt követően a rámpakiegyenlítő zökkenőmentes módon leereszkedik a járműre, és különleges hidat képez a gépekhez való hozzáférés érdekében.

A teleszkópos rámpanyelv mechanizmusa lehetővé teszi a rámpanyelv meghosszabbításának beállítását a jármű terhelési fokának megfelelően, és biztosítja a tehergépkocsin az elhelyezése pontosságát. A kibővített teleszkópos láb legfeljebb 1000 mm hosszúsággal kompenzálja a szükséges távolságot a jármű platójáig, amikor a platform az ajtó előtt kerül felszerelésre. Ezáltal biztosítja a raktár maximális hőszigetelését. Az egy méter hosszú rámpanyelvet vonatok vagy más, oldalsó rakodású járművek karbantartására is használják.

Az SL és TL sorozatú rámpákon a megengedett legnagyobb terhelés 60 kN, azaz 6 tonna. Ugyanakkor a kis vagy kemény anyagú kerekekkel készült rakodóberendezés használata megnövei a pontterhelést, így a jármű típusától függően különböző terhelési maximumok vannak meghatározva.

A maximális terhelhetőség pontos mértékéről kérjük tájékozódjon a termékek műszaki dokumentációjából.

Az acél vastagsága 6/8 mm illetve 8/10 mm az SL és TL típusú rámpakiegyenlítők esetében. Acélminőség: S235 az EN 10025 szerint

Az alapfelszereltség részeként a rámpákat a Renolin B HVI ISO VG 22 olajjal töltjük fel, ez az olaj -15°C-os hőmérsékletig lehet használni. Ennél hidegebb időjárás esetén a készülék feltölthető Renolin MR 310 HVLPD 15 olajjal is, amely már -40°C-os hőmérsékletig használható.

A Renolin hidraulika olajat a német FUCHS cég gyártja, amely biztosítja a kiváló minőséget.

A kiegyenlítő elektrohidraulikus platformokat a Fehérorosz Köztársaságban, az Orosz Föderációban és Ukrajnában nem kell kötelezően tanúsítani. A platformok azonban nyilatkozat formájában kötelesek igazolni a szabványok betartását.

Minden új terméket, amelyet kínálunk a piacnak, eredetileg a legszigorúbb nemzetközi szabványok alapján fejlesztették ki, és számos belső és külső tesztet hajtanak végre független laboratóriumokban. Az ALUTECH SL és az ALUTECH TL szintező platformokat úgy tervezték, hogy figyelembe vegyék az európai szabványok valamennyi irányelvének követelményeit. Ezért a termékek megfelelnek az Európai Unió irányelveinek, a vámunió műszaki előírásainak és Ukrajna nemzeti szabványainak, amelyeket a vonatkozó nyilatkozatok is megerősítenek.

Bízunk benne termékeink minőségében, és 10 éves kiterjesztett garanciát vállalunk a korrózió ellen.

A fő termék jótállási ideje 2 év. Az alkatrészekre vonatkozó jótállási idő differenciált:

 • 2 év a vezérlőegységnél;
 • 1 év hidraulikus állomás, hengerek és nagynyomású tömlők számára.

A jótállási időszakot a termék vásárlónak történő átruházásának napjától számítják.

A gyárban 100% -os minőség-ellenőrzés biztosított . Mindegyik platformon 10 szállítási ciklust tesznek át egy speciális állványon, ahol ellenőrzik az összes rendszer egészségét.

Hirtelen áramkimaradás esetén, valamint a peron áramellátásának kikapcsolása után a hidraulikus rendszert manuálisan ki kell nyitni. Ehhez állítsa a vezérlőegység főkapcsolóját „I” helyzetbe, és tartsa nyomva az emelőkosár gombot 1-2 másodpercig (hirtelen áramkimaradás esetén ezeket a műveleteket a tápegység helyreállítása után kell végrehajtani).

A hidraulikus rendszer kioldásakor tilos semmilyen tárgyat feltenni a peronra.

A be- és kirakodás elvégzése a szintező platform kikapcsolt állapotában szigorúan tilos , mivel ez a berendezés meghibásodásához vezethet.

Az Alutech kezelőberendezései olyan platformokat tartalmaznak, amelyek egyedi hossza 2000-4500 mm (500 mm-es szöggel) és 1750-2250 mm-es szélességgel (250 mm-es szöggel).

Ugyanakkor a tényleges (általános) méretek 70-150 mm-rel lehetnek nagyobbak, a peron sorozatától és modelljétől függően. A lekerekített rendelési méretek egyszerűsítik az ügyfelek megrendelésének folyamatát.

A gödrök előkészítésekor használjon műszaki dokumentációt és rajzokat az Alutech újratöltő berendezéséhez.

Az SSK oldalsó tömítőkészletet a gyárban egy kiegyenlítő állványra szerelt vevőnek szállítják.

Ha telepíteni kell egy tömítéskészletet egy már felszerelt peronra, akkor külön termékként is megrendelhető (az SSK a peron méretében kerül szállításra).

A tömítés beszerelési folyamata a következő lépésekből áll:

Emelje fel az emelvényt a legmagasabb helyzetbe, és kapcsolja ki a vezérlőegységet (állítsa a kapcsolót „I” állásból „0” állásba). Tilos a peron alatt lenni ebben a helyzetben !
Távolítsa el a védőfóliát a tömítőanyag ragasztószalagáról és ragassza rá az állványra az alábbi kép szerint (8 mm távolságban kell lennie a hegesztés felső részétől a tömítőanyagig):

Végezzen 2 lyukat ⌀5–5,2 mm, és szereljen be 2 acél szegecset 5×10 (St) DIN 7337, az alábbi képen látható tűréshatárokat betartva (a peron hátulján a 37 mm tűrés megnövelhető, mivel ezt a pontot a gödörfala blokkolhatja). :

Állítsa a vezérlőegység főkapcsolóját „I” helyzetbe, és tartsa nyomva az emelőkosár gombot 1-2 másodpercig a peron későbbi parkolási helyzetbe történő felszerelésekor.

A tömítések felszerelésekor vegye figyelembe a biztonsági óvintézkedéseket és a szükséges biztonsági óvintézkedéseket.

Az ALUTECH DSF összecsukható ajtók tömítésére vonatkozó garanciaidő 2 év a termék vásárlónak történő átadásának napjától vagy a gyártás időpontjától, ha az átadás időpontja ismeretlen.

A termék teljes élettartama korlátlan, és a felhasználási feltételektől függ.

A folyamatos minőség-ellenőrzés a termelés minden szakaszában – az alapanyagok beszerzésétől a késztermékek végső ellenőrzéséig – lehetővé teszi állandóan magas minőségű termékek előállítását.

Ha egy nyílás napellenző tömítését választja összecsukható kerettel, az ALUTECH DSF:

 • Győződjön meg arról, hogy az ajtó kisebb, mint az egyedi tömítőanyag mérete. A nyílás maximális méretének legalább 90 mm szélességgel és legalább 45 mm magassággal kell lennie, mint a tömítőanyag megrendelt méretei .
 • Vegye figyelembe a szemüveg vagy a csuklós tető jelenlétét a beépítési helyen . Ha a targonca nincs megfelelően parkolva, a tömítőkeret elülsõ része összehajlik és felemelkedik. A tömítés tetőjétől a lombkorongnak legalább 150 mm-re kell lennie (600 mm mélységű tömítőanyag esetén).
 • Hasonlítsa össze a jármű méretét a nyílás méretével. Felhívjuk figyelmét, hogy a sátrak optimális átfedése az autó karosszériáján 150-200 mm legyen.

 

A műszaki megoldások katalógusában részletesebb információt találhat az ALUTECH nyílás és kezelőberendezés tömítőanyagának kiválasztásáról.

Az ALUTECH DSF rekesz-tömítés szokásos kialakítása hatékony védelmet nyújt a rakomány és a személyzet számára a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellen:

 • a felső mennyezet lejtése 10 ° előrehaladással megakadályozza a csapadék felhalmozódását;
 • az elülső profilok kiálló, ereszcsatornákkal biztosítják a víz elvezetését a szerkezet oldalán.

A nyitó tömítés hatékonysága attól függ, hogy mennyire helyesen választják meg annak méreteit a használt járművek mérete alapján.

Azoknál a létesítményeknél, ahol csak Eurotrucks szolgálnak fel, egy ALUTECH DSF tömítőanyag használható, amely a következő jellemzőkkel rendelkezik:

 • magasság – 3400 mm;
 • szélesség – 3400 mm;
 • mélység – 600 mm;
 • a felső sátor magassága – 1000 mm;
 • oldalsó napellenzők szélessége – 600 mm.

Ez a megoldás biztosítja a nyílás lezárását és a rakomány hatékony védelmét a kedvezőtlen körülményektől.

Ha ALUTECH DH újratöltő állványt rendelünk profilozott lemez vagy szendvicspanel burkolattal, a szokásos szállítókészlet falhoz illeszkedő sínekkel, alacsony permetezéssel a peron oldalán, a tető és a falak illesztési keretének sarkaihoz tartozik. Ezek az elemek megbízhatóan védik a huzatot és az esőzést.

A rakodó rámpájának tervezésekor szem előtt kell tartani, hogy a teherautó manőverezéséhez és parkolásához szükséges hely hosszának kétszeresének kell lennie a teherautó hosszának, két méteres szélességgel. A legtöbb pótkocsival felszerelt közúti vonatok hossza korlátozva 18 m. Tehát egy 18 m hosszú teherautó számára szabad helyet kell biztosítani egy 38 m hosszú rámpánál.

Ha ez a hely korlátozott, akkor a munkafolyamatot úgy lehet megszervezni, hogy a rakodóállványt egy szögbe rögzíti .

Az ALUTECH DH újratöltő platform szendvicspanelekkel kiválóan tömíti és hőszigetelővé teszi az újratöltő állomást. Védi a személyzetet és a berendezéseket a csapadék és más kedvezőtlen időjárási hatásoktól.

Az előcsarnok tetejére a szendvicspanelek fölött profilos lemezt helyeznek el, amely kiküszöböli a víz bejutását a helyiségbe a panelek kereszteződésénél.

A csapadék eltávolítását az előcsarnok tetejének 5 ° -os előrefelé dőlése és az ereszcsatorna is biztosítja.

Az újratöltő előcsarnokok egymáshoz közel helyezhetők el. Ugyanakkor a teherautók parkolására a szomszédos oszlopokhoz egy ilyen döntés nehézségeket okozhat a raktár személyzetének és a szállító számára a karosszéria és a fülke ajtajainak kinyitásakor. Ezért a tervezés során javasolt, hogy az átrakodási oszlopok tengelyei között legalább 4000 mm távolság legyen . Ez biztosítja a teherautó karosszéria ajtajainak akadálytalan és kényelmes kinyitását, valamint a fülke ajtaját, hogy a vezető szabadon hozzáférhessen.

Nem talált megoldást?

Tanácsot adunk minden, az ALUTECH termékekkel kapcsolatos kérdésben

Bíznak bennünk