Biztonság

A kapuk megfelelnek az EN 12604 és az EN 12453 nemzetközi biztonsági szabványoknak

Stílus

A garázskapuk a sokféle alapszínnel és a digitális nyomtatásnak köszönhetően, mindig harmonikus megjelenésű lesz házán.

Miért az ALUTECH?

Viszonteladói hálózat

Bemutatótermek

Hitelesített szerelők

A szekcionált garázskapuk egyedi tulajdonságai

Az ALUTECH szekcionált garázskapui minden tekintetben törekednek a biztonságos megoldásokra, így bárki számára könnyedén üzemeltethető. Csendesen és a gondos tervezésnek köszönhetően, a panelek szigetelése segít házának energiatakarékosságát növelni.

Alutech targo ipari szekcionált garázskapuk

Design

5 féle paneltípus
10 alapszín és 3 fa hatású árnyalattal
Bármilyen RAL és DB szín egyedi gyártása
30 digitálisan nyomtatott fa és kő hatású mintázat
Bármilyen egyedi kép és minta megvalósítható a digitális nyomtatásnak köszönhetően

Rugó életciklus

Naponta 4 nyitás-zárás ciklussal számolva, 17 évig garantáltan működnek a rugók, ami 25 000 ciklust jelent.

Energiatakarékos

A jól szigetelő garázskapuval, csökkenthető a hőveszteség, így spórolhat a fűtés költségein.

Biztonságos Alutech szekcionált garázskapuk gyerekeknek is

Biztonságos üzemelés

Kapuink alaptartozéka az összes védelmi mechanizmus, például az ujjbecsípődés elleni védelem. Az EN 12604 és 12453 szabványoknak megfelelnek.

A többrétegű speciális bevonatnak köszönhetően szekcionált kapuja hosszú évekig megőrzi megjelenését

0,4 mm acél, 16 μm cink, Poliuretán 14−16 μm alapozás, PUR-PA 20−25 μm, UV festék, Poliuretán lakk

Szekcionált garázskapu kalkulátor

A kalkulátor segítségével megtervezheti az Ön számára ideális garázskaput.

Segítségre van szüksége?

Ügyfélszolgálatunkon minden hétköznap 8:00 – 17:00 között teheti fel kérdését telefonon, de e-mailben is állunk rendelkezésére!

+36 23 880 868

Telepítést végző szakemberre van szüksége?

Ha helyszíni felmérésre és telepítésre van szüksége, keresse partnereinket bizalommal!

Kiváló minőség

A panelek dekoratív színezését speciális nyomtatással készítik el

Széles színválaszték

10 alapszín és 3 fa hatású festés, de egyedi RAL és DB árnyalatok is kérhetőek

Egyedi nyomatok

A Prestige sorozathoz elérhető digitális nyomtatással csak a képzelet szab határt

PUR-PA bevonat

A 20−25 μm PUR-PA bevonat megvédi a kapu színét az idő előtti kifakulástól

Automatikus szekcionált garázskapu vezérlés

Automatizálható rendszer

A szekcionált garázskapuk motorizált vezérlése is megoldható, gyors és megbízható motorokat talál kínálatunkban, amivel kényelmesebbé teheti a használatot.

Időtakarékos, kényelmes megoldás
Növeli a kapu élettartamát
Automatikusan vezérelhető szekcionált garázskapuk

Gyakran ismételt kérdések

Az átlagos garázskapuknál a nyitáskor és záráskor könnyedén beszorulhat a panelok közé az ujjunk. Az ALUTECH kapuk speciális panel kialakítása miatt minimális rés marad csak, így még egy gyermek ujja sem fér be a kapulapok közé.

Az ALUTECH kapuknál minden széria alaptartozéka a becsípódés elleni védelem, így minden esetben védve vannak ügyfeleink.

A szekcionált ajtók panelei külső és belső acéllemezből állnak, amelyek között fűtőtest van. Lehetséges, hogy az acéllemezek nem csatlakoznak egymáshoz. Az acéllemezek kapcsolatának jelenlétét nevezik „hideg hídnak”.

Ennek a megoldásnak azonban van egy oldala is – az acéllemezek szilárd zárt hurkot képeznek. És ez jelentős előnyt hordoz magában – a lerakódás elleni védelmet. Elmagyarázzuk, hogy amikor a kaput süllyesztjük, az alsó panel a felsőre nyomódik, mint egy ék, és ez egy zárt kör, amely nem teszi lehetővé a panellel, hogy terhelés alatt kitáguljon. Ie Ennek a konfigurációnak köszönhetően a panelek alakja stabil marad. Ennek eredményeként a kapuk megőrzik eredeti megjelenésüket, nagy ellenállással vannak rázkódás- és szélterhelésnek, és a kapuk hirtelen bezárásakor a teljes élettartam alatt védettek a lerakódástól. Az ALUTECH kapuk paneleinek éppen ez a kialakítása. Mellesleg, hasonló kivitelű panelt sok európai ajtógyártó használ. És gyártókról beszélünk, ideértve az észak-európai és Skandinávia gyártókat is,

Habár az egyetlen „hideghíd nélküli” panel kissé melegebb, mint a zárt áramkörű panelek, érdemes figyelembe venni, hogy a kapu hőszigetelése komplex mutató. Befolyásolja a szakaszok vastagsága, az anyag és a tömítések kialakítása az ajtó kerülete mentén, az ajtó sűrűsége a nyíláshoz viszonyítva stb.

A Trend kapuknál a vezetőprofilok vastagsága: 1,2 mm, a sarokoszlopok vastagsága: 0,8 mm. Ugyanakkor a Trend kapu keret a piacon a legtartósabb. A szükséges merevségi szintet több technológiai megoldással érik el:

 • Megerősítőkkel ellátott, 2 mm vastagságú sarokkonzolok, amelyeket a sarokoszlop minden 50 cm-jére felszerelnek;
 • A sarokoszlopprofil különleges alakja merevítők;

Egy ilyen integrált megközelítés garantálja a nagy szilárdsági jellemzőket.

A Trend kapuk építésének megbízhatóságát a FÁK és az EU országaiból származó vásárlók tízezrei igazolják, és valódi sikeres üzemeltetési tapasztalatokon alapulnak.

A sötét árnyalatú kapuk beépítését nem javasoljuk az épületek napos oldalára. Közismert tény, hogy a sötét színek “vonzzák” a napot, így ennek eredményeként a sötét felületek sokkal melegebbek. Ez alól a garázskapuk sem jelentenek kivételt, amennyiben tartósan 40 °C vagy annál melegebb van, jelentős hőmérséklet különbség keletkezhez a panelok külső és belső oldalán, ami ronthatja az élettartamot és akár bizonyos részek eldeformálásához is vezethet.

Ha az épület homlokzat képéhez mindenképpen a sötét kapuszín illik, javasoljuk hogy rendeljen kapujához erősítő profilokat. Különösen igaz ez a 3,5 méter feletti szélességgel rendelkező kapukra. A megerősítő profilok akkor is hasznosak lehetnek, ha a kapunk nagy szélterhelésnek van kitéve, de népszerűek azokban régiókban is ahol a környezeti hőérséklet alacsony, viszont a garázs fűtött.

A kapulap leszakadás elleni védelem a torziós vagy húzórogók leszakadása esetén védi meg a kapulapot a leeséstől. A védelmi mehcanizmus eltérő a különböző rugótípusoknál.

A húzórugóknál 2 különböző átmérőjű rugóval van felszerelve a kapunk, összesen 4 darabbal. Ha az egyik rugó eltörik a másik három teherbírása elegendő ahhoz hogy megtartsa a kapulapot, valamint az eltört rugó sem esik ki így a helyéről esetleges sérüléseket okozva.

A torziós rugók esetében, egy speciális racsnis kapcsoló véd a leszakadástól. Ha a rugó megszakad, a tengelykapcsoló azonnal megállítja a rugótengely mozgását, amivel blokkolja a kapulap mozgásást is.

Az ALUTECH kapuknál a kapulap leesés elleni védelem alaptartozék, felár felszámítása nélkül jár a húzó,- és torziósrugókkal ellátot kapukhoz is. Az ilyen védelmi mechanizmusok megfelelnek az EN12604 és 12453 európai biztonsági követelményeknek.

A kapuk felszerelése után el kell fogadni őket – hogy értékeljék a szerelők munkáját. Ez utóbb biztosítani fogja a kellemetlen meglepetéseket.

Tevékenységeinek és értékelési kritériumainak a következőknek kell lenniük:

 1. Óvatosan ellenőrizze a kaput  – a fűrészlap és az összes alkatrész felületén nem lehet látható sérülés – karcolások, horpadások, forgácsok.
 2. Kérje meg a szerelőket, hogy mutassák be a kapu teljesítményét  – a kapunak mozognia kell simán és csendesen, elakadás és rángatózás nélkül, mind kézi, akár automatikus vezérléssel. Ellenőrizze a kapu teljesítményét a penge ötszörös „emelése és leeresztése” ciklusának végrehajtásával.
 3. Emelje fel a kaput a nyílás magasságának körülbelül fele és engedje fel . A kapunak ugyanabban a helyzetben kell maradnia. Ha a kapuk automatizáltak – ezeket az ellenõrzés elõtt ki kell nyitni – kézi vezérlési módba kell állítani.
 4. Enyhén nyomja meg a tetejét, majd az alsó panelt a kapu külső oldalán . Ügyeljen arra, hogy ne legyenek hézagok a penge és a nyílás között.
 5. Ellenőrizze, hogy eltávolították-e a védőfóliát a panelekről . Ha a kapu beszerelése után a garázsban vagy az épület homlokzatán más befejező munkát terveznek, akkor legkésőbb a kapu felszerelése után 7 nappal távolítsa el a fóliát . Erre valóban szükség van, mivel ezt követően a film annyira szorosan tapad a panelekhez, hogy nyom nélkül eltávolítani gyakorlatilag lehetetlen.
 6. Kapja meg a telepítő csoport képviselőjétől a kapuhoz tartozó dokumentumokat : használati útmutatót és termék útlevelet, valamint a telepítés dátumának feljegyzését és a telepítést elvégző szervezet pecsétjét.
 7. Ellenőrizze az ajtó számát az útlevélben, a terméktáblán szereplő számmal (az ajtó belső oldalán, a második vagy harmadik panelen alul található). A helyesen kitöltött dokumentumok jelentik a kulcsot a telepítő és a gyártó által nyújtott garancia kiterjesztésére a kapunál.
 8. A kapu működése során évente egyszer fel kell hívni a kereskedő képviselőit, hogy végezzék szervizelést  – ez a gyártó által a termékre vállalt garancia fenntartásának előfeltétele. Ezenkívül nem szabad elfelejteni, hogy az időben történő kiszolgálás sokkal olcsóbb, mint a javítás. A kapu kiszolgálását szakképzett szakemberekre kell bízni – az ALUTECH hivatalos képviselői, akik ismerik a kapu kialakításának jellemzőit, és nagy tapasztalattal rendelkeznek a felszerelés és karbantartás területén.

A szekcionált kapuk egyik előnye a nagy hőszigetelés és tömörség, ami lehetővé teszi ezen szerkezetek alkalmazását időjárástól, régiótól és évszakotól függetlenül.

A hideg évszakban azonban a kapu működésének apró jellemzői vannak.

 1. Éjszakai és nappali hőmérsékleti változások esetén jégképződés lehetséges a kapu alsó részén, amikor az olvadékvíz napközben a kapuhoz közel áll, és éjszaka fagyos. Az alsó tömítés károsodásának elkerülése és az elektromos hajtás működésének megszakításainak elkerülése érdekében, amely megpróbálja „megszakítani” a kapu széleit a jégkéregből, a kapu felemelése előtt tanácsos csak néhány percet igénybe venni a jég tisztításához. Használjon nem durva szerszámot, hogy ne sértse meg a tömítések és a szakaszok dekoratív bevonatát.
 2. Ha a kapu beépített kapuval van felszerelve, és ha van sok hó, akkor a szárny kinyitása előtt tanácsos a garázs előtt megszabadítani a helyet. Ez megkönnyíti a kapu kinyitását és meghosszabbítja élettartamát.
 3. Ellenőrizze, hogy nincs-e jég a vezetőkben, azaz a hengerek mozgatásának útján. A helyiség magas páratartalma miatt jég alakulhat ki, amikor a kapu kinyitásakor hideg levegő kerül a garázsba. A kapu munkaképességének és zökkenőmentes működésének megőrzése érdekében a vezetőktől származó jégt nem koptató szerszámmal kell megtisztítani.
 4. Távolítsa el a jég és a hó a kapu alatt. Amikor újra és újra kinyitja a kaput ebben a zónában, kicsi hó- vagy jégréteg képződhet, amely csak az idő múlásával növekszik. Az elektromos meghajtó akadályként érzékeli ezt a jeget. Ez a biztonsági mechanizmus kioldódásához vezet: amikor a kapu érintkezésbe kerül a jéggel, a hajtás kinyitja a kaput, és úgy érzékeli, hogy idegen tárgyakkal érintkezik.
 5. Súlyos havazás esetén a fényt a cellákból is el kell távolítani, hogy elkerüljék a munkájukban fellépő hibákat.

Ezeknek az egyszerű tippeknek a betartása segít megelőzni az ajtóelemek korai kopását vagy hibás működését, miközben csökkenti a működési költségeket.

A nyílás mérése előtt meg kell határozni a tiszta padló szintjét (nulla pont). A legjobb helyzet akkor, ha a kapuk kész padlóval vannak felszerelve a nyílásba. A nyílás minden méretét nullától határozzuk meg.

A nyílást a szoba belsejéből kell megmérnie, mivel a kapu a belső felületére van felszerelve:

A nyílást 3 magasságban (bal szélső, jobb szélső pontokban, középen) és szélességben (a szélső felső, szélsőséges alsó pontokban, középen) mérjük. Kapu megrendelésekor meg kell adnia a nyílás méretének a szélességben és a magasságban a legnagyobb méretét, ezek a távolságok lesznek a jövő kapuja egyedi méretei .
Hangsúlyozzuk, hogy először meg kell adnia a nyílás szélességét, majd a nyílás magasságát mm-ben. Például, ha a nyílás szélessége 3000 mm és magassága 2000 mm, akkor az egyedi ajtóméret 3000 × 2000 mm lesz.

Mérje meg a jumpert is (a szélső bal, a szélső jobb oldali pontokban, a közepén) és az oldalfalakat (a szélső felső, legalacsonyabb pontokban, a közepén). Ebben az esetben azonban egy kapu rendelésekor meg kell adni az egyes paraméterek legkisebb értékét. Felhívjuk figyelmét, hogy a kapu beszereléséhez legalább 100 mm az áthidaló és 125 mm az oldalfalak területére van szükség. Kívánatos, hogy az áthidaló magassága legalább 210 mm legyen, amely lehetővé teszi a kapu optimális felszerelését további margó nélkül, automatizálhatja őket mind a telepítési szakaszban, mind azt követően. Az áthidaló és az oldalsó részeknek mentesnek kell lenniük a kommunikációtól (szellőztetés, víz és fűtés). Ha ezek a követelmények nem teljesülnek az ajtóban, mindenképp mondja el annak a cégnek a képviselőit, ahol a kaput rendelni kívánja.
Az épület szintjein keresztül ellenőriznie kell a nyílás falainak függőleges helyzetét is. Abban az esetben, ha a helyiség ezen felületei a vízszintes vagy függőleges síktól 1,5 mm / m-rel, összesen több mint 5 mm-rel eltérnek, akkor végre kell hajtania a nyílást (link a megfelelő kérdéshez ebben a szakaszban).
Ezek az ajánlások alapvetőek. A nyílás egyedi jellemzőinek és a garázs számára optimális termék kiválasztásának figyelembevétele érdekében javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot az ALUTECH hivatalos képviselőivel a régiójában.

Monitorjaink képernyői fényt bocsátanak ki, és a körülöttünk lévő tárgyak, beleértve a vászonon lévő képet, a rájuk eső fény egy bizonyos spektrumát tükrözik. Az emberi szem eltérően érzékeli a sugárzott és visszavert fényt, amelynek eredményeként ugyanaz a kép a monitoron és a kapun kicsit másképp fog kinézni.

Vannak olyan műszaki szempontok is, amelyek befolyásolják a monitorok színmegjelenítését: egyedi beállítások, képernyő típusa (fényes vagy matt), gyártó. Ne felejtse el, hogy a kép különbözik egy háztartási cikk-áruházban, amikor a televíziók egymás után ugyanazt a műsort sugározzák.

Ezen felül monitorjaink felbontása 72-96 pixel (pontok) hüvelyken van, a nyomtatott kép felbontása pedig 150, 300 vagy annál nagyobb. Kiderül, hogy a monitor pontja sokkal nagyobb, mint a vászoné.

Így ugyanazt a képet a monitoron és az ajtólapon eltérően érzékelhetjük.

A digitális nyomtatás a Prestige kapukon az egyedi dekorációs tulajdonságokon kívül a környezettel szembeni nagy ellenállás és a mechanikai behatások jellemzi.

A digitális nyomtatással rendelkező Prestige szekcionált kapukra általános garancia 2 év.

Az ajtólapon lévő rozsda elleni garancia 10 év.

Az ilyen magas mutatókat jó minőségű és bevált anyagok felhasználásával értük el:

 1. Az előállítás során az európai gyártás kiváló minőségű ultraibolya tintáját használják. A fotopolimerizáció során egy speciális réteget képeznek a szendvicspanel, amelynek köszönhetően a panelt nem szívja fel a tinta, és a kép nagyon hosszú ideig fényes és színes marad.
 2. A speciális lakk megvédi a képet az ultraibolya sugárzásnak. A tesztek azt mutatták, hogy a kép legalább 10 évig él és kontrasztos marad.

Ezenkívül a lakk megvédi a felületet a mechanikai sérülésektől és a környezeti hatásoktól.

Így a Prestige sorozat ajtóinak digitális nyomtatása fényes, emlékezetes kivitelű, kiváló minőségű és tartós.

A Prestige sorozatú szekcionált garázskapukra digitális nyomtatást alkalmaznak.

A digitális nyomtatási technológia lehetővé teszi a panel bevonatát a rajzokkal: S – hullámosítás, M – hullámosodás, L – hullámhossz, mikrohullámú és Filenka.

A panel dombornyomásának lehet sima (sima) vagy Woodgrain (faszerű).

A kép maximális minõségének és áttekinthetõségének elérése érdekében az Alutech vállalatcsoport a következõ paneleket javasolja a digitális nyomtatáshoz: M – hullámosítás, L – hullámosítás és sima nyomtatás (sima).

Technológia és minőség

100% -os minőség-ellenőrzés

A gyártási folyamatainkat rendszeresen ellenőrizzük, így biztosítani tudjuk az Ügyfeleink számára a lehető legjobb minőséget. Az ALUTECH vállalatcsoportnál kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy állandó legyen a minőség

Szekcionált garázskapuknál minőségi ellenőrzés garancia
Alutech ügyfélszolgálat
Segítségre van szüksége?

Ügyfélszolgálatunk nyitvatartási időben (minden hétköznap 8:00 – 17:00 között) minden felmerülő kérdésre szívesen válaszol, de e-mailben is állunk rendelkezésére!

+36 23 880 868

Telepítésre van szükségem!

Ha helyszíni felmérésre és telepítésre van szüksége, keresse partnereinket! Ha segítségre van szüksége a telepítő kiválasztásában, kérje Ügyfélszolgálatunk segítségét.

+36 23 880 868

Bíznak bennünk