Webáruház Árkalkulátor

Rakodástechnikai megoldások


Hatékonyság. Megbízhatóság. Biztonság.

5 OK, hogy miért válassza az ALUTECH rakodó-berendezéseket

Tesztelt minőség
Az egyes termékek 100%-os, maradéktalan szállítás előtti tesztelése garantálja a megbízható működést a helyszínen.
10 év garancia
Az ALUTECH által kínált rámpakiegyenlítők és rakodóplatformok
kiterjesztett garanciával rendelkeznek a rozsdásodás ellen.
Szabványoknak való megfelelőség
Az ALUTECH rakodó-berendezései megfelelnek az európai uniós szabványok által előírt követelményeknek, amit a szükséges tanúsítványok igazolnak.
Azonnali karbantartási szolgáltatás
Az általunk kínált rakodó-berendezések saját gyártmányok, ennek köszönhetően tudjuk biztosítani a javításhoz szükséges alkatrészek gyors szállítását és a berendezések időben történő karbantartását a garanciális időszakban és utána egyaránt.
Átfogó ajánlat
Az ALUTECH rakodó-berendezések széles választékát kínálva, az ügyfelek igényeihez igazított megközelítésünk lehetővé teszi számunkra, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást az Ön rakodóterminálja számára.

Integrált megoldás a raktárok számáraAz ALUTECH vállalatcsoport a saját gyártói üzemeiben gyártott berendezések széles választékát kínálja, amely lehetővé teszi a teljes funkcionalitású rakodórámpa összeállítását:
 • Rámpakiegyenlítők
 • Kaputömítések
 • Előtétzsilipek
 • Ipari szekcionált kapuk
 • Automatizálási rendszerek
 • Kiegészítő felszerelések

ALUTECH hidraulikus rámpakiegyenlítők


 
 • Az ALUTECH hidraulikus rámpakiegyenlítők nélkülözhetetlen eszköznek számítanak a raktárlogisztikában: használatuk többszörösen felgyorsítja a be- és kirakodási folyamatot, biztosítva a nagy teljesítményt és a hatékonyságot.
 • A különböző méretekből és a különböző modellekből rendelkezésre álló széles választéknak köszönhetően megtalálhatja a rakodórámpa összeállításához a megfelelő kombinációt, figyelembe véve a rakodórámpa jellemzőit.
 • A rámpakiegyenlítők kiigazítják a teherszállító jármű padlója és a raktár rámpája között a távolságban és a magasságban meglévő különbséget, ezáltal segítenek a rakodó-berendezés akadálymentes hozzáférésében, illetve segítik a személyzet hozzáférését a be- és kirakodási folyamat során.
 • Az ALUTECH rámpakiegyenlítők robusztus tervezése lehetővé teszi, hogy a berendezés elbírjon akár 60 kN (6 tonna) súlyt.
 • A rámpakiegyenlítőket úgy tervezték, hogy felszerelhetők legyenek egyaránt a raktárépületen belül és az épület előtti rakodóplatform részeként is.
 • A rámpakiegyenlítőhöz tartozó két emelőhenger garantálja a megbízható és biztonságos működést.

ALUTECH SL rámpakiegyenlítő billenőnyelvvel

Műszaki információk:
Műszaki adatok ALUTECH SL
Teherbírás 60 kN (6 tonna)
Billenőnyelv hossza 400 mm
Főhengerek száma 2
A rámpakiegyenlítő lemez vastagsága 6/8 mm
A rámpanyelv vastagsága 12/14 mm
Vezérlőegység tápellátása 400V
Hidraulikaolaj üzemi hőmérséklet-tartománya -15 °C és +50 C° között

Névleges méret:
Hossz, mm-ben Magasság, mm-ben Fel (А) (mm) Le (В) (mm)
2000 600 265 295
2500 600 325 295
3000 700 390 290
3500 800 450 390
4000 900 510 390
4500 900 570 380
Rámpakiegyenlítő névleges szélessége 1750, 2000, 2250 mm

Az ALUTECH SL rámpakiegyenlítőket a megengedett legnagyobb lejtési szintre tervezték - 12,5% (7º) az EN 1398 szabványnak megfelelően.

A rámpakiegyenlítők standard színválasztéka:


Vezérlőrendszer:

A standard csomag 400V CUL01 típusú vezérlőegységgel érkezik.

Hidraulikaolaj
A hidraulikaolaj üzemi hőmérséklet-tartománya -15 °C és +50 °C közötti, míg a berendezés opcionálisan akár -40 ° C-ig használható olajjal is szállítható.

Biztonsági rendszerek
 • A hidraulikus munkahengerek vészhelyzeti blokkolása a jármű jogosulatlan elhagyása esetében
 • A hidraulikus rendszer lezárása, ha a tápellátás kikapcsolásra kerül
 • Óvintézkedésre vonatkozó jelölés fekete-sárga csíkkal
 • Szervizeléshez szükséges láb
 • Biztonsági matricák a rámpakiegyenlítőn elhelyezve

Az ALUTECH rámpakiegyenlítők előnyei

Merev és megbízható kivitelezés
A rámpakiegyenlítők felülete nagyszilárdságú, lentikuláris hullámosítású acéllemezből készül, melynek a teherbírása akár 60 kN (6 tonna) mértékű lehet. Az acél vastagsága 6/8 mm illetve 8/10 mm az SL és TL típusú rámpakiegyenlítők esetében.

Acélminőség: S235 az EN 10025 szerint.
Kátyú kialakulása elleni védelem
A rámpakiegyenlítő felső lemezének hosszanti megerősítése acélból készült megerősítő lemezek segítségével védelmet nyújt a deformáció, különösen a kátyúk ellen.
A működés biztonsága
A hagyományos rámpakiegyenlítő két fő emelőhengere védelmet nyújt az elmozdulás (a rámpakiegyenlítő oldalra billenése) ellen, ha a jármű váratlanul elindul a be- és kirakodás során.
Tömör billenőnyelv
12 pár billenőlap-zsanér csatlakoztatja a billenőnyelvet és az SL rámpakiegyenlítő felső lemezét egymáshoz, ezáltal biztosítva a szerkezet szilárdságát.

- Rámpanyelv vastagsága - 12 /14mm (hullámosítással/anélkül).
- Zsanérvastagság - 12 mm.
- 2 elkülönülő galvanizált rúd.
További biztonsági funkciók
Az SL rámpakiegyenlítő tervezésében a speciális merevítő rúd segíti a terhelés eloszlását a támasztórúd és a rámpakiegyenlítő hátsó része között a jármű idő előtti távozása esetén, ezáltal biztosítva a berendezések megbízhatóságát és biztonságát.
Tartós bevonat
A rámpakiegyenlítő fém alkatrészeinek kétkomponensű festése és előzetes homokfúvása biztosítja a termék korrózióállóságát.
Az ALUTECH rámpakiegyenlítő a rozsdásodás általi (perforációs) korrózió elleni kiterjesztett 10 éves garanciával érkezik.
Tesztelt minőség
Az egyes termékek speciális standon történő 100%-os, maradéktalan szállítás előtti tesztelése garantálja a megbízható működést a helyszínen. A kimeneti fázisban a rámpakiegyenlítők működését 10 üzemi cikluson keresztül teszteljük.
Helyszíni javítás
A támasztórúd csavaros szerelése egyszerűsíti az elem helyszíni cseréjét sérülés esetén.

Speciális opciók ALUTECH lehúzókhoz

A ferde rámpanyelvek (2х125mm) a keskenyebb platóval rendelkező teherjárművekhez alkalmasak.
A billenőnyelvek (2x125 mm) és a teleszkópos nyelvek (2x140 mm) oldalszegmensei lehetővé teszik a különböző szélességű járművek kiszolgálását.
A TL rámpakiegyenlítő legfeljebb 1000 mm-es teleszkópos nyelve biztosítja a rakodóhely maximális hőszigetelését, amikor a rámpakiegyenlítő az ajtó előtt helyezkedik el.
Télen az alacsony hőmérsékletű régiók esetén ajánlott olyan hidraulikaolaj használata, amely -40 °C-ig alkalmazható. Ez gondoskodik a berendezések zavarmentes üzemeltetéséről a kemény éghajlati viszonyok között.
A megrendelő kérésére az ALUTECH rámpakiegyenlítők bármilyen színnel festhetők a RAL katalógusnak megfelelően, így a vállalat stílusához igazíthatóak.

ALUTECH rámpakiegyenlítő modellek

Az ALUTECH rámpakiegyenlítő kínálatát az alábbi négy modell képviseli: az alap modell (S), a hegesztő modell (W), a betonozó modell (C) és a dobozos modell (B).

A legalkalmasabb modell választása az építés munkaszakaszától és a létesítmény jellemzőitől függ.


 
S modell
Az S-modell rámpakiegyenlítő a legnépszerűbb modell, ami annak köszönhető, hogy az építési munka befejezése után egyszerűen és kényelmesen felszerelhető. Az alap S-modell rámpakiegyenlítő használható akkor, amikor a régi berendezést újra cserélik le az önhordó keret nélküli kialakítás miatt.

A modell előnyei:
- az építési munka befejezése után felszerelhető;
- hely az emelő hátfalnak;
- rendkívül versenyképes ár.
 
W modell
Az S modellel ellentétben a W rámpakiegyenlítő modell olyan keretszerkezettel rendelkezik, amely további merevséget biztosít. A rámpakiegyenlítő kerete a verem kialakítása mentén a verem sarkához kerül hegesztésre, és a végső padlószinttel azonos szinten helyezkedik el.

A modell előnyei:
- a felszerelés egyszerűsége és könnyedsége;
- az építési munka befejezése után felszerelhető;
- hely az emelő hátfalnak
 
C modell
A C rámpakiegyenlítő modellt a raktárban a végső padlószint öntése előtt szerelik fel.
A rámpakiegyenlítő kerete speciális horgonyokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a rámpakiegyenlítő igazítását. A beállítható magasság legfeljebb 100 mm lehet. Az önhordó keret könnyen rögzíthető a veremben, biztosítva a gyors és kényelmes szerelést.

A modell előnyei:
- a rámpakiegyenlítő igazításának lehetősége;
- felszerelés lehetősége a végső padlószint öntése előtt;
- hely az emelő hátfalnak.
 
B modell
A B rámpakiegyenlítő modell kerete egyfajta zárt dobozt képez, ami lehetővé teszi a rámpakiegyenlítő felszerelését az építés kezdeti szakaszában. A dobozos modell csökkenti a rámpakiegyenlítő berendezés felszerelési költségeit és a szükséges időt, mivel kihagyható a verem előkészítése. A zárt keret meggátolja, hogy beton kerüljön a rámpakiegyenlítő alá, ahol a fő mechanizmusai találhatók.

A modell előnyei:
- nem szükséges a verem előkészítése;
- használható az építés kezdeti szakaszában;
- hely az emelő hátfalnak.

ALUTECH ponyvás kaputömítések