Webáruház Árkalkulátor

CLASSIC torziórugós szekcionált garázskapu garázsajtó

Termékleírás
A Classic típusú garázskapuk a szó valódi értelemében igazi klasszikusok. Egyesítik a "szekcionált kapuk" legjobb tulajdonságait, ugyanakkor megőrzik egyediségüket.A Classic típusú garázskapuk jellemzői:
 • A kapu különböző méretben készül, ezért különösen alkalmas dupla-garázsokhoz. A kapu magassága max. 3085 mm, szélessége max. 6000 mm.
 • A rugós mechanizmus (torziós rugó) egyensúlyba hozza a kapu súlyát, így erőfeszítés nélkül nyitható és zárható kézzel.
 • A kapu standard változata biztonsági berendezéssel van felszerelve a kapulap lezuhanása ellen rugótörés esetén.
 • Különböző vasalat típusok választhatók: magasított vasalat (min. áthidaló magasság 900 mm), standard vasalat (áthidaló magasság 210 mm) és alacsony áthidaló vasalat (min. magasság 100 mm). Egyedi megoldások állnak rendelkezésre magasított vasalatú garázsokhoz és nyílásáthidaló nélküli helyiségekhez.
 • A tartozékok rozsdamentes és korrózióálló acélból készülnek, így a kapu sok éven keresztül megtartja funkcionalitását és tökéletes külsejét.

Vasalat típusok

A garázs belső terének optimális kihasználásához a megfelelő vasalat típust kell kiválasztani és meghatározni a szekcionált kapukhoz.

A legfontosabb paraméterek a megfelelő vasalat típus kiválasztásnál az áthidaló magassága (H), az oldaltávolságok (Sr/Sl) és a kapu beillesztési mélysége befelé (ET).

A garázskapuk beszereléséhez az áthidaló magasságnak legalább 100 mm-nek, az oldaltávolságoknak pedig legalább 140 mm-nek kell lenni.A Classic típusú kapuk három vasalat típusa jól illik minden garázs sajátosságához és egyedi megoldásokat kínál:
 
A kapu standard vasalata a hagyományos beszerelt változat, amelynél a rugós tengely a kapulap fölött van. A kapu derékszögben nyílik. A min. áthidaló magasság 210 mm.
Az alacsony áthidaló vasalatot legalább 100 mm-es áthidalóhoz tervezték.
A magasított vasalatot általában magas belmagasságú garázsokba történő kapubeépítésnél használják. A min. áthidaló magasság 900 mm.

Az olyan garázsokhoz, amelyeknél nincs oldaltávolság és áthidaló, ahol tehát a nyílás a teljes falat elfoglalja, egy egyedülálló megoldás - a beépített keretelem - áll rendelkezésre.

A Classic típusú garázskapuk vasalat típusairól részletes információk találhatók a "Classic és Standard típusú garázskapuk vasalatainak szerkezeti leírása és műszaki paraméterei" című dokumentumban.

Panel típusok

A Classic típusú kapu egyszerre energia-hatékony és egyedi. A Classic típusú kapuk 45 mm vastagságú energia-hatékony panelekből készülnek. Ön dönthet a dizájnról és Ön választhatja ki a felületek és színek kombinációját, ami illik házának építészeti stílusához.

Mikrobordás.
A letisztult forma és a barázdált felület a kaput minden építészeti együttes harmonikus elemévé teszi.

S-bordatávolság.
A vízszintes sávok egyenletesen vannak elosztva a kapulapon 125 mm távolságban, ami láthatatlanná teszi a szekciók csatlakozási pontjait. A kapuk jól harmonizálnak különböző stílusú házakkal.

М-bordatávolság.
A panel vízszintesen középre helyezett bordával rendelkezik. Kiváló megoldás modern és high-tech épületek számára.

L-bordatávolság.
Minden panelnek diszkrét bordázata van a panel lezárására. Ez a megoldás tökéletesen illik modern épületek homlokzatához.

Kazetta.
Klasszikus felület hagyományos stílusban épült házak kapuihoz.

A természetes színek kedvelőinek különösen vonzók lehetnek a fahatású színárnyalatok: arany tölgy, sötét tölgy vagy cseresznye - a természetes dizájn az acélszerkezet előnyeivel egyesül. Ezek a kapuk sima textúrájuknak köszönhetően rendkívül hatásosak.
 
Arany tölgy Sötét tölgy Cseresznye
 
Kép Mikrobordás S-borda M-borda L-borda Kazetta
fehér
(RAL 9016)
+ + +/+ +/+ +
barna
(RAL 8014)
+ + + + +
ezüst metál
(RAL 9006)
+ +      
csokoládé
(RAL 8017)
+ +      
szürke antracit
(RAL 7016)
+ + + +  
zöld moha
(RAL 6005) 
+ +      
kék
(RAL 5010)
+ +      
bíborvörös
(RAL 3004)
+ +      
csontszín
(RAL 1015)
+ +      
antracit
(ADS 703)
+ +   +  
arany tölgy   + + + +
sötét tölgy   + + + +
cseresznye   + + + +

+ Panelek mintázata: woodgrain (famintázat)
+ Panelek mintázata: sima
 

Belülről minden panel S-borda textúrájú, woodgrain mintázatú és fehér-szürke színű (hasonló mint RAL 9002). A szekciók minden textúrája kívülről és belülről egyaránt bevonható a RAL paletta minden színárnyalatával.


Előnyök

A szekcionált garázskapukat kiváló termikus fizikai tulajdonságok jellemzik:
 • A kapuk 45 mm vastag energia-hatékony szendvicspanelekből készülnek és termikus fizikai tulajdonság tekintetében egy 600 mm vastag falazattal hasonlíthatók össze. Az U-érték 1,1 m²K/W;
 • A szendvicspanel habosított CFC-mentes merev poliuretán habbal van megtöltve. Ez nagyon jó hőszigetelő és környezetbarát;
 • A speciális EPDM szigetelő gumik, amelyek a panelek között és a kapu körül vannak, szél- és párazárók és alacsony hőmérsékleten is megtartják nagy mechanikai szilárdságukat és rugalmasságukat;
 • A felső és oldalsó kaputok részek szigeteléséhez dupla ajaktömítéseket használunk, ami jó hőszigetelést biztosít és biztonságosan védi a helyiséget nedvesség behatolása ellen.

Stabilitás és hosszú élettartam

Az Alutech kapukat többszörös bevonat védi korrózió ellen. Az acélpánt, amiből a szendvicspanelek készülnek, egy vastag cink bevonattal van ellátva és poliuretán réteggel van bevonva (PUR-PA bevonat).
 

Tartós poliuretán bevonat (PUR-PA). A szokásos festékbevonattal ellentétben, amit a legtöbb gyártó használ, egy dekoratív poliuretán bevonatot (PUR-PA) használunk. A PUR-PA bevonat nagyobb ellenállást mutat kisebb mechanikai sérülésekkel szemben, megtartja esztétikus külsejét hőmérséklet-ingadozások és nedvesség esetén és ellenáll a tisztítószerek és vegyszerek hatásának.
 
A szendvicspanelek egyedi konstrukciója:
A szendvicspanelek felső és belső acéllemezei kapcsolódnak egymáshoz. Ily módon erős napfény esetén sem rétegződnek a szekciók, ami különösen fontos a déli országokban és épületek déli oldalán található kapuk esetén. A köztes zsanérok a lemezek csatlakozási pontjain és így a fém mind a négy rétege révén vannak rögzítve, ami kiváló illesztési rögzítettséget biztosít.
Ez a rögzítésnek még nagyobb stabilitást kölcsönöz. Az acéllemezek biztos kapcsolódása kizárja a panelek rétegződését a kapu hirtelen lezuhanása és lökésszerű terhelése esetén. A Classic típusú kapuk köztes zsanérjai és szögvasai kiváló korrózióvédő hatású rozsdamentes acélból készülnek.

A Classic típusú kapuk köztes zsanérjai és szögvasai kiváló korrózióvédő hatású rozsdamentes acélból készülnek.
 
A rugós mechanizmus:
a kapulap súlyának kiegyensúlyozását 25.000 ciklusra tervezték. Ez az élettartam több mint 17 évig biztosítja a kapu zavartalan működését (naponta többszöri nyitás és zárás esetén).

Biztonság

A gondosan tesztelt védelmi rendszerek gondoskodnak az Ön biztonságáról:
 • A kapupanelek felépítése lehetetlenné teszi az ujjak becsípődését kívülről és belülről egyaránt.
 • A komponenseknek nincsenek éles szélei és a kötél a kaputok és a kapulap közé van helyezve, ami megbízható védelmet nyújt a beakadás és vágási sérülésekkel szemben. Rugótörés esetén a tengely blokkolódik és ez megakadályozza a kapu lezuhanását.
 • Optikai érzékelők védelmet biztosítanak becsípődés ellen: ha a kapu a legkisebb akadályba ütközik, akkor azonnal megáll és visszafelé mozog egy kicsit
 • Opcionálisan beépíthető egy mechanizmus a meghajtó kiiktatására, ami lehetővé teszi a kapu kézi működtetését.
 

Opciók

A garázskapuk kézi és automatikus működtetése
Az Ön igényei szerint a kapu belső oldalára egy külön blokk tervezhető, ami kényelmes kézi működtetést biztosít. A nyitás és zárás egy kötél segítségével történik, ami a blokkon keresztül megy és a kapulap alsó paneljéhez van rögzítve.


Ha valaki az automatikus működtetést kedveli, számos tartozék közül választhat, pl.: mennyezetre szerelhető meghajtók, távirányítók, fénysorompók, vezérlő pultok, jelzőlámpák és így tovább.

Ajánljuk figyelmébe a ROGER TECHNOLOGY termékeit, mely a sok-sok év tapasztalata alapján megbízható, biztonságos, és magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak.


További garázsbejárat
Egy beépített személybejáró ajtó általában meghosszabbítja a kapu működési időtartamát, csökkenti a fűtési költségeket és megtartja a helyiség kellemes hőmérsékletét. A személybejáró ajtó igény szerint három változatban kapható:

 • Standard küszöbbel, 145 mm magas
 • Alacsony küszöbbel, 100 mm magas
 • Lapos küszöbbel, 20 mm magas


A Classic típusú garázskapukhoz opcionálisan egy szendvicspanelekből készült oldalajtó is rendelhető. A kapu és az ajtó hasonló dizájnnal készül, ami biztosítja az elemek tökéletes harmóniáját és a teljes homlokzat esztétikai stílusát.
 

A kapu üvegezése
Ablakok biztosítják a természetes fényt és az átláthatóságot a garázsban; különböző formájú, színű és típusú üvegek közül lehet választani. Dekoratív - kereszt vagy napsugár formájú - műanyag betétek is választhatók.
 
Különböző formák

Szellőzőrács
Szellőzőrácsok biztosítják a friss levegő ellátást és a kényelmes mikroklímát a garázsban. A szellőzőrácsok a legnépszerűbb színekben - feketében és fehérben - kaphatók.

A szúnyoghálóval és szellőző lyukak beállításának lehetőségével felszerelt szellőzőrácsok funkcionális megoldást nyújtanak. Fehérben és feketében kaphatók.

Zárrendszerek


A garázskapuk biztonságos bezárásához javasoljuk egy külön kulcs megrendelését, ami lehetővé teszi a nyitást és zárást kívülről és belülről. Az automatikus működtetésű kapukhoz javasoljuk - a kulcson kívül - a kötél megrendelését az elektromos meghajtás kiiktatásához, amivel a kapu áramkimaradás esetén kézzel nyitható.

Készlet magas páratartalmú helyiségekhez
A Classic típusú kapu vízparti és nedves éghajlatú területeken történő használata esetén egy speciális készletet ajánlunk, ami bevont rugókból és sínekből, valamint rozsdamentes acélból készült alapfelszerelésből áll. Így a vonzó külső és a zavartalan működés több évig garantált.