Webáruház Árkalkulátor

CLASSIC húzórugós szekcionált garázskapu garázsajtó

Termékleírás
A Classic húzórugós típusú garázskapukat kiváló ár-érték arány jellemzi. Megbízható és gazdaságos megoldás max. 3500 mm széles és 3085 mm magas garázs-nyílásokhoz.

A Classic húzórugós típusú garázskapuk jellemzői:

 
 • A kapulap súlyának kiegyensúlyozására húzórugókat használunk. A rugók a kapulap és a vezető sínek közé kerülnek.
 
 
 • A konstrukciós szabadság gyors - mindössze 2,5-3 órás - beépítési időt tesz lehetővé.
 • A garázskapuk felszereléséhez csupán 100 mm áthidaló magasság szükséges. A beszerelés oldalsó vagy felső áthidaló nélkül lehetséges (alagút típusú nyílás).
 
 • Két pár rugó megbízható védelmet nyújt a kapulap zuhanása ellen, a "rugóban rugós" rendszer pedig véd a visszahúzás ellen (rugó kitörése a sínekből) rugótörés esetén. Ez az egyedülálló rögzítési típus szabadalommal védett.
 • A kapu kifinomult formája lehetővé teszi a rugók feszességének gyors növelését vagy csökkentését működés közben, ily módon csökkentve a karbantartási költségeket.

Panel típusok

A Classic húzórugós típusú kapuk 45 mm vastagságú energia-hatékony szendvicspanelekből készülnek. A sokféle különböző szín és felület számos lehetőséget biztosít az egyedi kialakításhoz.A szendvicspanelekhez a következő felületek állnak rendelkezésre:

Mikrobordás:
A letisztult forma és a barázdált felület a kaput minden építészeti együttes harmonikus elemévé teszi.
 

S-bordatávolság:
A vízszintes sávok egyenletesen vannak elosztva a kapulapon 125 mm távolságban, ami láthatatlanná teszi a szekciók csatlakozási pontjait. A kapuk jól harmonizálnak különböző stílusú házakkal.
 

М-bordatávolság:
A panel vízszintesen középre helyezett bordával rendelkezik. Kiváló megoldás modern és high-tech épületek számára.
 

L-bordatávolság:
Minden panelnek diszkrét bordázata van a panel lezárására. Ez a megoldás tökéletesen illik modern épületek homlokzatához.
 

Kazetta:
Klasszikus felület hagyományos stílusban épült házak kapuihoz.
 

A famintázat felületű szekcionált kapuk különleges harmóniát mutatnak a tereprendezésben. A Günther Tore Systems kapuihoz három sima textúrájú, egyedi árnyalatú panel közül lehet választani: arany tölgy, sötét tölgy, cseresznye.
 
Arany tölgy Sötét tölgy Cseresznye
 
Kép Mikrobordás S-borda M-borda L-borda Kazetta
fehér
(RAL 9016)
+ + +/+ +/+ +
barna
(RAL 8014)
+ + + + +
ezüst metál
(RAL 9006)
+ +      
csokoládé
(RAL 8017)
+ +      
szürke antracit
(RAL 7016)
+ + + +  
zöld moha
(RAL 6005) 
+ +      
kék
(RAL 5010)
+ +      
bíborvörös
(RAL 3004)
+ +      
csontszín
(RAL 1015)
+ +      
antracit
(ADS 703)
+ +   +  
arany tölgy   + + + +
sötét tölgy   + + + +
cseresznye   + + + +

+ Panelek mintázata: woodgrain (famintázat)
+ Panelek mintázata: sima
 

Belülről minden panel S-borda és woodgrain mintázatú és fehér-szürke színűre van festve (hasonló mint RAL 9002). A panelek kívülről és belülről egyaránt bevonhatók a RAL paletta minden színárnyalatával.

Előnyök

Jó hőszigetelés:
A szekcionált garázskapukat kiváló termikus fizikai tulajdonságok jellemzik:
 • A kapuk 45 mm vastag energia-hatékony szendvicspanelekből készülnek és termikus fizikai tulajdonság tekintetében egy 600 mm vastag falazattal hasonlíthatók össze. Az U-érték 1,1 m²K/W;

 
 • A szendvicspanel habosított CFC-mentes merev poliuretán habbal van habosítva. Ez nagyon jó hőszigetelő és környezetbarát;
 • A kapuk körül és a panelek között fagy ellen védő és kopásálló EPDM szigetelés van.
 

Stabilitás és hosszú élettartam
Az Alutech kapukat többszörös bevonat védi korrózió ellen. Az acélpánt, amiből a szendvicspanelek készülnek, egy vastag cink bevonattal van ellátva és poliuretán réteggel van bevonva (PUR-PA bevonat).Tartós poliuretán bevonat (PUR-PA). A szokásos festékbevonattal ellentétben, amit a legtöbb gyártó használ, egy dekoratív poliuretán bevonatot (PUR-PA) használunk. A PUR-PA bevonat nagyobb ellenállást mutat kisebb mechanikai sérülésekkel szemben, megtartja esztétikus külsejét hőmérséklet-ingadozások és nedvesség esetén és ellenáll a tisztítószerek és vegyszerek hatásának.

A szendvicspanelek egyedi konstrukciója. A szendvicspanelek felső és belső acéllemezei kapcsolódnak egymáshoz. Ily módon erős napfény esetén sem rétegződnek a szekciók, ami különösen fontos a déli országokban és épületek déli oldalán található kapuk esetén. A köztes zsanérok a lemezek csatlakozási pontjain és így a fém mind a négy rétege révén vannak rögzítve, ami kiváló illesztési rögzítettséget biztosít. Ez a rögzítésnek még nagyobb stabilitást kölcsönöz. Az acéllemezek biztos kapcsolódása kizárja a panelek rétegződését a kapu hirtelen lezuhanása és lökésszerű terhelése esetén. A Classic típusú kapuk köztes zsanérjai és szögvasai kiváló korrózióvédő hatású rozsdamentes acélból készülnek.


A rugós mechanizmus:
a kapulap súlyának kiegyensúlyozását 25.000 ciklusra tervezték. Ez az élettartam több mint 17 évig biztosítja a kapu zavartalan működését (naponta többszöri nyitás és zárás esetén).

Biztonság
A gondosan tesztelt védelmi rendszerek gondoskodnak az Ön biztonságáról:
 • A szekciók felépítése megakadályozza az ujjak becsípődését kívülről és belülről egyaránt.
 • Két pár húzórugó megbízható védelmet nyújt többek között a kapulap lezuhanása ellen.
 • A "rugóban rugós" rendszer pedig véd valamely rugó visszahúzása ellen rugótörés esetén.
 • Optikai érzékelők védelmet biztosítanak beszorulás ellen: ha a kapu a legkisebb akadályba ütközik, akkor azonnal megáll és visszafelé mozog egy kicsit.
 • Az áramellátás megszakadása esetén kézi működtetésre lehet váltani.

Opciók

A garázskapuk kézi és automatikus működtetése
Az Ön igényei szerint a kapu belső oldalára egy külön blokk tervezhető, ami kényelmes kézi működtetést biztosít. A nyitás és zárás egy kötél segítségével történik, ami a blokkon keresztül megy és a kapulap alsó paneljéhez van rögzítve.Ha valaki az automatikus működtetést kedveli, számos tartozék közül választhat, pl.: mennyezetre szerelhető meghajtók, távirányítók, fénysorompók, vezérlő pultok, jelzőlámpák és így tovább.

Ajánljuk figyelmébe a ROGER TECHNOLOGY termékeit, mely a sok-sok év tapasztalata alapján megbízható, biztonságos, és magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak.


Oldalajtó
Egy oldalajtó sokkal kényelmesebbé teszi a kerti szerszámok elhelyezését a garázsban vagy a kerékpár kivételét. Meghosszabbítja a kapu élettartamát, mert nem kell minden egyes alkalommal teljesen kinyitni. Az oldalajtó ugyanabban a stílusban is elkészíthető, mint a kapu, ily módon harmonikusan illeszkedik a ház homlokzatába.


A kapu üvegezése

Az ablakok biztosítják a természetes fényt és az átláthatóságot a garázsban és az épület homlokzatának egyediségét. Formák, színmegoldások és típusok tekintetében sokféle üvegezés közül lehet választani. Dekoratív műanyag betétek kereszt vagy napsugár formában további dizájn-elemek lehetnek.

Különböző formák

Szellőzőrács
Szellőző rácsok biztosítják a friss levegő ellátást és a kényelmes mikroklímát a garázsban. A szellőző rácsok a legnépszerűbb színekben - feketében és fehérben - kaphatók.

A szúnyoghálóval és szellőző lyukak beállításának lehetőségével felszerelt szellőző rácsok funkcionális megoldást nyújtanak. Fehérben és feketében kaphatók.

Zárrendszerek


A kapu belülről és kívülről történő biztonságos bezárásához egy reteszzár kerül alkalmazásra. Automatizált kapuk esetén a reteszzár mellett javasoljuk a blokkolást feloldó kötél használatát, ami lehetővé teszi a kapu kézi működtetését áramkimaradás esetén.

Kapu blokkolásának megszüntetése


Az automatizált kapuk kiválasztásánál ajánlott az elektromos meghajtás blokkolásának megszüntetésére való készülék használata. Áramkimaradás esetén ezzel a készülékkel a kapu kézi működtetésre állítható át.