Webáruház Árkalkulátor

909 típusú alumíniumkeretes ablakos szekcionált kapuk

A termékek leírása
Bemutatótermek, autószalonok és bevásárlóközpontok kapui tekintetében speciális igények merülnek fel, mivel ezek kiemelik az egyes épületek építészeti megoldásának egyedi jellegét. Annak érdekében, hogy vonzza a látogatókat, összhangban kell lennie a külső építészeti megoldásnak és a belsőépítészeti kialakításnak. Ugyanakkor a kapuknak megfelelően kell működniük és biztonságot kell nyújtaniuk és természetesen átlátszónak kell lenniük. Mindezt az előnyt biztosítják a 909 típusú alumíniumkeretes ablakos szekcionált kapuk.A 909 típusú kapuk főbb jellemzői:
 • A széles méretnagyság lehetővé teszi, hogy minden épülethez találjunk megoldást: a kapuk maximális szélessége 8 000 mm, magassága 7 500 mm.
 • A szekciók kitöltés-típusának nagy választéka. A kapuk szabványszerűen dupla akril üvegezéssel és alumínium kompozit panelekkel stukkó mintával állnak rendelkezésre. Az ügyfél igényeinek megfelelően színes vagy kristályos üvegek, valamint polikarbonát, szellőzőrácsok, stb. is felszerelhetők.
 • Speciális biztonsági berendezések megakadályozzák a kapulap leesését vagy irányíthatatlan mozgását.
 • A kapu paneljei védelmet biztosítanak az ujjak becsípődése ellen a kapulap belső és külső oldala felől is.
 • A kapukban a világító ablakok elrendezésének és mennyiségének különböző változatai egyedi kialakítású termékek előállítását teszik lehetővé.
AluTherm típusú kapu 2 világító ablakkal (standard felosztás szekciókra) AluTherm típusú kapu 4 világító ablakkal (több függőleges világító ablak)

Vasalat típusok

Minden mozgáshoz speciális szerkezeti jellemzők léteznek. És minden egyes esetben megtaláljuk a legjobb megoldást a kapuvasalatot illetően, amelyet a 909 típusú alumíniumkeretes ablakos szekcionált kapuk tíz változata közül lehet kiválasztani:
 • Kapu standard vasalata. A vasalat klasszikus változata: Kiegyensúlyozó tengelyek kerülnek a kapulapra, ami derékszögben mozog.
 • Ha a nyílásnak alacsony ütközési pontja van, akkor alacsony nyílásáthidaló kerül alkalmazásra; ebben az esetben a kiegyensúlyozó mechanizmus a vízszintes sínek mögött helyezkedik el.
  Standard vasalat Alacsony nyílásáthidaló vasalat
 • Magasított vagy függőleges vasalatú kapukat általában magas belmagasságú helyiségekben alkalmaznak
   
  Függőleges vasalat felső tengellyel Függőleges vasalat alsó tengellyel  
  Magasított vasalat felső tengellyel Magasított vasalat alsó tengellyel Magasított tetőkövető vasalat felső tengellyel
 • A tetőkövető vasalatok biztosítják a kapu mozgását olyan mennyezet alatt, amelyek szögben futnak.
  Tetőkövető vasalat Alacsony tetőkövető nyílásáthidaló vasalat Magasított vasalat felső tengellyel
Az alkalmazással és a különböző vasalatokhoz tartozó nyílások méreteire vonatkozó követelményekkel kapcsolatos részletes információk a 909 típusú alumíniumkeretes ablakos szekcionált kapuk műszaki dokumentációjában találhatók.

Paneltípusok

A 909 típusú alumíniumkeretes ablakos szekcionált kapuk megfelelnek a legmagasabb szintű esztétikai és kivitelezési igényeknek. A letisztult konstrukció nagy szilárdságú, gyémánt-szerű szerkezettel bír. Nagy biztonság és a szekciók stabilitása garantált. 45 mm vastag eloxált alumínium profilokból készülnek. A speciális kialakítású szekciók védelmet biztosítanak az ujjak becsípődése ellen és biztonságos használatot tesznek lehetővé.

Az ezüst színű panelek különösen elegánsan néznek ki.

A kapu a RAL-színpaletta különböző színeivel vonható be. Különösen nemes külsőt kölcsönöz a 909 típusú kapuknak a panelek porszórt bevonata.

Alumíniumkeretes ablakos szekciók kitöltési változatai

A kapukat szabványszerűen dupla akril üvegezéssel vagy alumínium panelekkel stukkó mintával szállítjuk. A kitöltés fajtáját illetően számtalan lehetőség áll rendelkezésre, amelyek közül Ön kiválaszthatja az épületéhez legoptimálisabb tulajdonságokat:
 • A kitöltés legnépszerűbb változata a dupla üvegezés átlátszó, matt vagy színezett akrilüveggel, ami különböző építészeti stílusokkal harmonizál.
 • Szimpla vagy dupla polikarbonát-üvegezés. Az ebből az erős anyagból készült kapu karcálló és az évek során is megőrzi vonzó külsejét.
 • Természetes üveg. A kapulapok maximális világosságát és átláthatóságát biztosítja.
 • Sima felületű vagy stukkó mintás alumínium kompozit panelek. Praktikus és racionális megoldás: az ilyen kapu minimális karbantartást igényel.
 • Az épületek szellőzésének különböző megoldásai, pl. terpesztett lemez, perforált lemez vagy hullámrács kitöltés, amelyek különösen alkalmasak mélygarázsokhoz

Előnyök

Az esztétika és a funkcionalitás ideális kombinációja
Ön saját maga határozhatja meg a 909 típusú kapu külsejét. Kreatív ötleteinek valóra váltása érdekében a RAL-színek széles választékát, a kitöltések különböző változatait és a panelek nem szabványos felosztásának lehetőségét kínáljuk. Ehhez csak ki kell választania a világító ablakok számát, valamint a védőszerkezethez tartozó tartozékokat.

Korrózióvédelem
A 909 típusú kapu tökéletes mind a szilárdság, mind a vonzerő tekintetében. Az eloxált alumínium profilokból készült panelek rozsdaállók. A speciális kitöltés körüli profilok megakadályozzák a nedvességképződést. A kapu elemei szabványszerűen kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek. Ezáltal megtartják hibátlan külsejüket.

Nyílások szigetelése
A 909 típusú kapu szigetelése a panelek között körbefutva kerül beszerelésre, ily módon védi a helyiséget a huzat, csapadék és por ellen.

Biztonság
A 909 típusú kapu szerkezete minden részletében jól átgondolt és garantálja a kapu biztonságát:
 • A szabványos kötélszakadás-biztosíték megállítja a kapulap mozgását rugótörés vagy kötélszakadás esetén.
 • Ha a kapuszerkezet mozgási területén egy akadály van, akkor fénysorompók megakadályozzák a kapu mozgását.
 • Optikai érzékelők védelmet biztosítanak beszorulás ellen: ha a kapu a legkisebb akadályba ütközik, akkor azonnal megáll és visszafelé mozog egy kicsit.
 • A szekciók felépítése lehetetlenné teszi a becsípődést kívülről és belülről egyaránt.
 • Az oldalirányban borított saroktámaszok megbízható védelmet nyújtanak a kampókkal szemben.

Opciók

További bejárat – beépített személybejáró ajtó
Egy beépített személybejáró ajtó lehetővé teszi a kapun történő belépést anélkül, hogy a teljes kapurendszert mozgásba kellene hozni. Ésszerű egy 20 mm küszöb-magasságú személybejáró ajtó, ami elég alacsony ahhoz, hogy egyrészt személyek ne botoljanak meg, másrészt kisebb szállítóeszközökkel gond nélkül át lehessen menni rajta. Ez az előnyös megoldás biztonságos kapuműködést garantál.

Oldalajtó
Ha elegendő hely áll rendelkezésre, egy oldalajtó is jó megoldás lehet. Nincs küszöb és kisebb dolgok könnyen és kényelmesen mozgathatók. Az egyforma kialakítású ajtó és kapu ráadásul harmonikus arculatot ad.

Készlet magas páratartalmú helyiségekhez
Magas páratartalmú vagy kedvezőtlen környezeti feltételekkel rendelkező környezethez, illetve helyiségekhez egy speciális készletet kínálunk. Rozsdamentes acélból és polimer védőfestékkel bevont profilokból áll. Ezzel garantált a korrózióvédelem, valamint a zavartalan működés és a vonzó külső a teljes működési idő alatt.

Kézi és automatikus működés
A 909 típusú kapuk a kiegyensúlyozást biztosító speciális rugók révén könnyen nyithatók és zárhatók kézzel.

Kifinomult automatizálási rendszerek révén a kapu használata egyszerű és biztonságos. Kínálatunkban számos különböző elektromos meghajtás és tartozék található, amelyek már bizonyították hatékonyságukat kedvezőtlen körülmények között. Ha az Ön ingatlana vízparti területen vagy magas páratartalmú területen található, olyan tengelyes meghajtást javasolunk, amelyek intenzív, mindennapi használat esetén is korrózióállók és károsodástűrők.